Bucureșteancă amendată pentru că şi-a abandonat câinele într-un parc, în frig, fără hrană și apă

Fotografie creată de musicFactory lehmannsound, de la Pexels
Fotografie creată de musicFactory lehmannsound, de la Pexels

O femeie a fost amendată pentru că şi-a abandonat câinele într-un parc de la marginea Bucureștiului, la sfârșitul anului trecut. 

Poliţia Locală a Capitalei anunţă că o bucureşteancă a fost amendată cu 3.000 de lei pentru faptul că şi-a abandonat câinele de companie într-un parc. Sancţiunea a fost aplicată de Serviciul Poliţia Animalelor din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti.

'Sasha, o metisă Amstaff de aproape 4 ani, a fost abandonată, la sfârşitul anului trecut, într-un parc din Sectorul 2, de la marginea Bucureştiului. Lăsată în frig, legată de un copac, fără hrană şi apă, era în pericol de a-şi pierde viaţa.

Cu ajutorul angajaţilor Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor, căţeluşa a fost eliberată din lanţ şi transportată, în siguranţă, la un adăpost specializat, unde a primit hrană şi îngrijire medicală', informează Poliţia Locală, pe pagina sa de Facebook.

Femeia, în vârstă de 35 de ani, care figurează în Registrul de Evidenţă a Câinilor cu Stăpân ca fiind proprietara patrupedului, a fost identificată cu ajutorului microcipului pe care animalul îl avea implantat.

Ea a fost amendată zilele trecute de către poliţiştii locali pentru lăsarea unui animal pe domeniul public, fără hrană, adăpost şi tratament medical. Conform Legii 205/2004 privind protecţia animalelor, abandonul se sancţionează cu amenzi cuprinse între 1.000 - 3.000 de lei, transmite Agerpres. 

VEZI ȘI: Metoda simplă care te poate ajuta să-ţi găseşti câinele pierdut

În contextul în care foarte mulţi români au spus că pisica sau câinele lor a fugit de acasă, după ce animalele s-au speriat de artificiile şi petardele lansate de Revelion, Poliţia Română a venit cu o recomandare. 

"Și voi le-ați văzut, nu? Anunțurile cu cățel/pisică pierdut/pierdută… Din păcate, nu este o 'întâmplare' când dispar multe animale de companie în perioada Revelionului. Vă aduceți aminte de petardele aruncate fără milă…

Acum, o parte dintre ele rătăcesc speriate 'prin necunoscut'. Dar! Există posibilitatea ca un animal de companie, găsit de tine, să fie microcipat. Mergi cu el la un cabinet veterinar care are acces la o bază de date. Se poate găsi proprietarul.Microciparea reprezintă o șansă în plus în caz de pierdere. Aveți grijă de voi, implicit și de ei! O faptă bună va fi răsplătită mereu!", transmitea Poliţia Română. (Știrea, AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel