București: Primele evacuări din casele retrocedate când Traian Băsescu era primar

Zeci de oameni din București sunt disperați, după ce au început primele evacuări din cele 66 de case retrocedate într-o singură zi unei singure persoane în 2003, în perioada în care fostul președinte Traian Băsescu era primar al Capitalei.

Oamenii au primit ordine de evacuare, după ce ani întregi s-au luptat în instanţă inutil, potrivit România TV. 

În timpul mandatului lui Traian Băsescu la Primăria Capitalei, 66 de case au fost retrocedate într-o singură zi unei singure persoane, Nicholas Jordan, un român care a obţinut cetăţenie americană și care a pretins că este fiul unui fost senator din perioada interbelică.

Pe strada Şerban Vodă din Capitală se află mai multe case vechi, construite de către un fost politician din perioada interbelică, Iordache Minciulescu. Chiriaşii spun că locuiesc de zeci de ani în aceste case. Le-au primit în chirie după ce Minciulescu le-ar fi donat statului român.

Asta până în 2003, când la uşa lor s-a înființat Nicholas Jordan, care pretindea că e Nicolae Minciulescu, moştenitorul familiei care a deţinut casele.

Oamenii spun că Traian Băsescu, primarul Capitalei de la acea vreme, ar fi semnat retrocedările fără a i se face dovada că Nicholas Jordan era cu adevărat cine pretindea că era.

Cei care riscau să ajungă în stradă au început să facă săpături în fiecare document primit de la instituţiile statului şi au descoperit numeroase nereguli. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel