București. Paradă a tramvaielor electrice: de la Thomson V056, la tramvaiul Bucur 1

Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) organizează, sâmbătă, la ora 10:00 o paradă a tramvaielor electrice, care va marca evoluţia în timp a transportului electric pe şine, începând cu "bătrânul" Thomson V056 realizat în 1955 până la Bucur 1 modernizat în 2001.

Evenimentul marchează împlinirea a 120 de ani de la darea în folosinţă a primei linii electrice din Bucureşti.

Convoiul va reconstitui, în parte, traseul primei linii electrice, dată în folosință în 1894, respectiv Piaţa Victoriei (Depoul Victoria) - Şoseaua Stefan cel Mare - Bucur Obor - Calea Moşilor - Piaţa Sfântul Gheorghe.

Bucureştenii vor putea admira convoiul de tramvaie care va marca evoluţia în timp a transportului electric pe şine, începând cu "bătrânul" Thomson V056, realizat în 1955 în Atelierele Centrale ale Întreprinderii de Transport Bucureşti, continuând cu tramvaiul Tatra, urmaşul vagoanelor importate în anii '70, apoi, înaintând pe firul vremii, cu un vagon V3A modernizat, din generaţia construită în anul 1973 şi modernizată începând din 1993, urmat de tramvaiul Bucur 1 modernizat în anul 2001. Parada va cuprinde şi "piesa de rezistenţă a Regiei", tramvaiul Bucur LF, proiectat şi realizat integral în cadrul Uzinei RATB.

De asemenea, tot sâmbătă, între orele 08.00 şi 21.00, la terminalul Piaţa Sfântul Gheorghe, poate fi vizitat un muzeu în interiorul unui tramvai de epocă

România a fost între primele zece ţări europene care au introdus tracţiunea electrică în transportul public. Primul tramvai electric care a circulat în București, în data de 9 decembrie 1894, avea indicativ 14 și urma traseul Cotroceni - Piaţa Sfântul Gheorghe - Calea Moşilor - Obor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel