Bubuie nervii în Poșta Română. Valentin Ștefan mai vrea să le aplice o lovitură angajaților. Replica Sindicatului

Florin Cîțu / Foto: gov.ro, arhivă
Florin Cîțu / Foto: gov.ro, arhivă

Războiul politic din PNL, dintre taberele Orban și Cîțu, a ajuns, în Poșta Română, să se joace între omul din echipa câștigătoare, Valentin Ștefan, directorul general al operatorului de servicii poștale, și angajați ai Poștei, care nu au percutat la prea-slăvirea șefilor de partid și pe care îi vrea cu orice preț maziliți. 

În ultima vreme, spațiul public a fost invadat de informații referitoare la o restructurare drastică și foarte urgentă, după presiunile repetate pe care Valentin Ștefan le face asupra CA-ului, a aparatului central al Poștei Române. 

Nu este foarte clar ce urmărește directorul general provizoriu prin restructurarea despre care se vorbește doar pe la colțuri și care a bulversat în ultimele săptămâni activitatea din Poștă. Surse din companie au afirmat că, în această perioadă, Valentin Ștefan mai vrea să le aplice o lovitură angajaților și, încearcă acum, cu aceleași presiuni, să modifice regimul de lucru în administrația centrală, structura care pare să îi stea în gât directorului general, și să impună ”săptămâna redusă de lucru (ZLN) la nivelul personalului de conducere și funcțional din cadrul C.N. Poșta Română S.A.” Pentru asta, Valentin Ștefan i-a cerut girul lui Matei Brărianu, președintele SLPR, care, conform unui document, primit pe surse, a luat foc.

În răspunsul Sindicatului, adresat lui Valentin Ștefan, Matei Brătianu,  acuză managementul de o incompetentă gestionare a  resursei umane și implicit a cheltuielilor de natură salarială, prin faptul că în perioada 2019-2021 au fost angajate peste 250 de persoane, din categoria personal funcțional și de conducere, fiecare cu un salariu lunar de peste 5.000-6.000 de lei, angajare dispusă direct de către managementul CNPR, nu în urma vreunei solicitări a SLPR. 


În răspunsul său, liderul de sindicat nu consideră nici echitabil, nici moral, catalogând la limita legii, dorința directorului general, ”ca pentru erori, făcute cu intenție sau nu, de către managementul CNPR, decontarea să se facă prin angajații companiei, care de-a lungul timpului au muncit și au asigurat un echilibru în mersul Poștei Române, într-o perioadă în care s-au succedat la conducere zeci de echipe manageriale, care au avut tot atâtea declarații de intenție privind dezvoltarea companiei”.


Pe de altă parte, Matei Brătianu îi atrage atenția directorului general, care pare să nu cunoască acest lucru, că: ”realizarea Bugetului de Venituri și Cheltuieli al CNPR, aprobat pentru anul 2021, asigura echilibrul între venituri și cheltuieli, astfel încât să nu fie necesare măsuri de tipul celei pe care intenționați să o dispuneți (n.r. săptămâna redusă de lucru), iar urmărirea lunară a veniturilor și cheltuielilor asumate prin buget este o atribuție a managementului CNPR, nu una a SLPR. 


Totodată, Brătianu recunoaște și inutilitatea demersului directorului general deoarece, ”consultarea sindicatului în cazul impunerii de către directorul general a ZLN, este una pur formală, deoarece Codul Muncii prevede dreptul directorului general de a impune ZLN indiferent de soliditatea argumentelor prezentate de sindicat pentru respingerea acestei măsuri” și atrage atenția asupra necesității respectării condițiilor de impunere a acestei măsuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel