Bușoi, atac la Firea: Habar nu are ce să facă și minte

busoi
busoi

Președintele PNL București, Cristian Bușoi, îi transmite primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, să termine ping-pong-ul politic pe Radet pentru că are toate pârghiile în mână să rezolve problema. 

”În legătură cu declaraţiile primarului Firea legate de problema datoriei RADET - ELCEN şi plăţile care trebuie să le facă Primăria Generală, primarul să înceteze ping-pong-ul politic şi să asume cu judecată şi responsabilitate rezolvarea problemei, pentru că are toate pârghiie la îndemână şi nu mişcă un milimetru de luni de zile. Domnia sa cunoştea bine situaţia acestor datorii, după cum a declarat în campanie: ştia că principala răspundere pentru situația actuală RADET - ELCEN o poartă administrația PSD, condusă de Sorin Oprescu, în timpul căreia, vreme de șapte ani, s-au acumulat aceste datorii. Doamna primar nu poate spune acum că plăteşte doar ce are chef - factura curentă, iar de restul nu este interesată; felul acesta de a aborda problema RADET - ELCEN arată doar nepricepere şi lipsă de judecată”, declară Cristian Bușoi. 

Indicații pentru Firea

Președintele PNL București adaugă că ”Dacă primarul Firea nu are habar ce să facă pentru a pune capăt problemei, pot să îi indic eu: ‎

- să plătească urgent suma de 250 de milioane de lei pentru a permite ELCEN să își achite datoriile la furnizorul de gaz;

- să eșaloneze datoria de 3,6 miliarde de lei pe care RADET o are la ELCEN și să respecte calendarul acestei eșalonări;

- să înceapă urgent ‎un program de reabilitare a rețelei termice pentru a elimina pierderile de peste 30%, reducând astfel și factura bucureșteanului și povara pe bugetul Primăriei; Bucureştiul are la dispoziție 187 de milioane de euro, bani europeni, pentru modernizarea rețelei de termoficare, fonduri pe care nu este în stare să le atragă. Primarului Firea i-a luat trei luni să ajungă la Bruxelles pentru o discuţie despre fonduri europene pe care o promisese încă din campanie şi de la Bruxelles s-a întors aşa cum a plecat.

- să se preocupe ca echipele RADET și ELCEN să lucreze împreună pentru a interveni prompt ori de cate ori apar disfuncționalități în alimentarea cu apă și energie termică”. 

”Îi reamintesc primarului Firea că a numit o nouă conducere la RADET, pe care domnia sa a agreat-o şi care, după cum se vede, nu este în stare să aibă niciun punct de vedere, fiind nişte oameni puşi cu mâna într-o problemă de care habar nu au”, a conchis Cristian Bușoi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel