Britanicii sunt cei mai încrezători în vaccinul Covid-19. Ce țară se află la polul opus

Vaccin coronavirus / Foto Pexels
Vaccin coronavirus / Foto Pexels

Încrederea în vaccinare este cea mai mare în Marea Britanie.

Conform BBC, britanicii au cea mai mare încredere în vaccinurile Covid-19, spun cercetătorii. Aproape 9 din 10 locuitori ai țării își pun încrederea în imunizare, în timp ce Israel s-a clasat pe locul al doilea, cu 83%. În cercetarea desfășurată de Colegiul Imperial din Londra în 15 țări sugerează că Japonia are cea mai scăzută încredere în vaccinare, mai exact de 47%.

Chiar și așa, încrederea generală în vaccinarea împotriva Covid-19 a crescut în toate țările studiate de Colegiu, ținând cont că impresiile oamenilor despre acest subiect sunt măsurate încă din noiembrie. Mai este de lucru pentru a-i convinge pe cetățenii lumii să accepte complet ideea vaccinării împotriva Covid-19, mai transmite echipa de la Colegiul Imperial din Londra, care a colaborat cu YouGov pentru a chestiona peste 68.000 de persoane din toată lumea.

De ce tipuri de refuzuri s-au lovit cercetătorii

În țările în care vaccinarea încă nu era disponibilă pentru toate categoriile de vârstă, principalul motiv pentru care oamenii nu s-au vaccinat a fost faptul că nu erau calificați încă pentru unul. Marea Britanie și Israel, țările de pe primele două locuri, au administrat printre cele mai multe doze din lume.

În Marea Britanie, 87% din respondenți au spus că au încredere în imunizare, iar mai bine de jumătate din toți adulții țării au terminat schema de vaccinare până în prezent. În contrast, în Japonia s-a început cam târziu, iar campania a avut probleme din cauza unor provocări organizaționale și din cauza lipsei de doze. Unele îngrijorări ale niponilor au fost legate de potențialele efecte secundare, dovedite inexistente până acum.

Ce spun autorii studiului

Unul dintre principalii lideri ai studiului, Sarah Jones, a spus că a fost încurajată de faptul că încrederea în vaccinare a crescut. „Totuși, cercetarea noastră arată că încă mai trebuie depus efort pentru a asigura publicul de siguranța și eficiența vaccinurilor de coronavirus”, a transmis ea. „Sperăm că distribuirea acestor îngrijorări ale oamenilor va genera răspunsuri timpurii și țintite ale guvernelor care vor informa și educa publicul în legătură cu importanța imunizării”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel