Brigitte Macron a dat în judecată două femei, după răspândirea mai multor zvonuri

Soția președintelui francez a dat în judecată două femei care au răspândit mai multe zvonuri despre Prima Doamnă a Franţei. 

Prima doamnă a Franței, Brigitte Macron, a dat în judecată două femei, la tribunalul din Paris. Acestea sunt acuzate că au răspândit informații false pe internet conform cărora Brigitte Macron ar fi o femeie transgender, a aflat France Télévisions de la o sursă judiciară vineri, 18 februarie, confirmând informații de la M6. Cele două femei, o hipnotistă și o jurnalistă independentă, sunt citate în fața Camerei a 17-a a tribunalului din Paris pentru încălcarea dreptului la imagine și a vieții private. O primă audiere a fost stabilită pentru 15 iunie.

În noiembrie, mai multe conturi de Twitter susțineau cu hashtag-ul #JeanMichelTrogneux, că Prima Doamnă ar fi, de fapt, o femeie transgender (o persoană al cărei gen natural nu corespunde identității de gen resimțite) al cărei „nume mort” – numele dat la naștere. – ar fi Jean-Michel.

Aceste mesaje false mai susțineau că Brigitte Macron nu ar fi mama copiilor ei. Promotorii lor, își amintește AFP, făceau parte din interiorul unei mișcări foarte eterogene care răspândește teorii ale conspirației și ai cărei membri se recomandă ca fiind „suveraniști francezi”, scrie francetvinfo.

Emmanuel Macron: Franţa nu va face niciun compromis asupra siguranţei soldaţilor săi

Preşedintele francez Emmanuel Macron a respins vineri solicitarea juntei la putere la Bamako de a retrage militarii francezi 'fără întârziere' din Mali şi a avertizat împotriva oricărei atingeri aduse siguranţei lor, relatează AFP, citat de Agerpres.

'Am anunţat reconfigurarea dispozitivului şi acest lucru se va aplica în bună ordine pentru a garanta siguranţa misiunii Naţiunilor Unite şi a tuturor forţelor desfăşurate în Mali.

Nu voi face compromisuri nicio secundă asupra siguranţei lor', a avertizat şeful statului francez într-o conferinţă de presă de la finalul celui de al 6-lea summit între UE şi Uniunea Africană la Bruxelles.

Dispozitivul francez se va repoziţiona în Niger, a precizat Emmanuel Macron.

'MINUSMA va putea să rămână în Mali? Cine îi va asigura securitatea?', a întrebat preşedintele Uniunii Africane, senegalezul Macky Sall.

'MINUSMA este o forţă de menţinere a păcii. Sunt Căşti Albastre, nu au nici materialul, nici mandatul pentru a merge la război. Cine îi va proteja?', a spus şeful statului senegalez (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel