Urmărește emisiunea live



Brigitte Bardot, scrisoare deschisă către Emmanuel Macron. Vrea un miracol

Macron
Macron

Brigitte Bardot îi cere președintelui francez Emmanuel Macroc, un miracol de Crăciun pentru cauza animalelor, într-o scrisoare deschisă publicată miercuri, în care fosta actriţă a vorbit despre necesitatea impunerii unor măsuri speciale.

"Protecţia animalelor în Franţa este sortită unui abandon total, unei nepăsări generale din partea guvernului", a declarat în acel text fosta actriţă franceză în vârstă de 84 de ani, o susţinătoare înfocată a cauzei animalelor.

"Crăciunul este un mic miracol pentru unii dintre noi, iar eu cred în miracole!", a continuat ea.

"Deşi este dificil, uneori chiar imposibil, să îmbunătăţim condiţia umană, ar fi uşor cu puţină atenţie, compasiune şi voinţă şi îmbunătăţim condiţia animalelor, ale căror suferinţe mute reprezintă o ruşine pentru Franţa", a mai spus Brigitte Bardot.

Ea consideră că supravegherea video este "indispensabilă" în abatoare, "spaţii ale groazei, în care 3 milioane de animale sunt sacrificate în fiecare zi în Franţa, în condiţii barbare, nefericite şi înspăimântătoare".

Vezi și: Emmanuel Macron și suta de euro. Chirieac, prima reacție

De altfel, ea l-a acuzat pe Emmanuel Macron că "a jurat supunere în faţa vânătorilor". "Faceţi din Franţa un centru de distracţii pentru exterminarea animalelor", a adăugat legendara artistă franceză.

Ea a reamintit faptul că 76 de asociaţii care militează pentru protejarea animalelor, inclusiv fundaţia ei, Fondation Bardot, au publicat de curând un apel public împotriva "abuzurilor vânătorii".

"Aveţi datoria de a îl lua în considerare", a pledat Brigitte Bardot, considerând "nedemn pentru un preşedinte să frecventeze, în căutarea unor voturi, indivizi animaţi de o astfel de vulgaritate, de o astfel de cruzime".

În ultimele luni, fosta actriţă s-a adresat de mai multe ori preşedintelui Franţei pe această temă.

Emmanuel Macron a primit-o pe Brigitte Bardot într-o audiere oficială la sfârşitul lunii iulie, iar cu acea ocazie fosta actriţă l-a lăudat pe preşedintele francez pentru "atitudinea" lui şi "buna lui dispoziţie". Dar, în august, după arbitraje ce au vizat reforma legii vânătorii din Franţa, artista s-a declarat "furioasă" şi l-a acuzat public pe Emmanuel Macron că "s-a pus în genunchi" în faţa vânătorilor.

Vânătorii au obţinut din partea preşedintelui Macron, care şi-a exprimat de mai multe ori sprijinul în favoarea practicării vânătorii, o scădere a tarifului pentru obţinerea permisului naţional de vânătoare de la 400 de euro la 200 de euro pe an, o revendicare pe care o solicitau de mulţi ani.

Vezi și: Emmanuel Macron: Următoarele luni vor fi decisive

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel