Brigăzi pentru combaterea antisemitismului în Budapesta

Pentru protecția evreilor ortodocsi din Budapesta au fost înființate echipe de protecție
Pentru protecția evreilor ortodocsi din Budapesta au fost înființate echipe de protecție

Organizaţia evreiască Fundaţia pentru Acţiune şi Protecţie a decis să înfiinţeze un "serviciu de securitate auto-organizat" pentru combaterea antisemitismului în zona din Budapesta cunoscută drept "cartierul petrecerilor", care este şi cartierul vechi evreiesc şi una din atracţiile turistice din capitala ungară, scrie miercuri ziarul Nepszava, preluat de MTI.

Fundaţia intenţionează să împiedice "importul antisemitismului din nordul şi vestul Europei" în Ungaria, a declarat cotidianului secretarul organizaţiei, Kalman Szalai. Se vor depune toate eforturile ca "Budapesta să nu devină un loc asemănător cu unele oraşe occidentale mari", din punct de vedere al securităţii, a adăugat el.

Nepszava reaminteşte că Gyorgy Szabo, preşedintele consiliului Fondului Public pentru Patrimoniul Evreiesc din Ungaria, a declarat recent pentru site-ul publicaţiei că în Sectorul 7 din Budapesta au loc frecvent "atacuri verbale" împotriva evreilor, din partea turiştilor beţi care urlă insulte în engleză şi "Heil Hitler". Ţintele acestora sunt de obicei evreii ortodocşi, uşor de identificat după aspect, a adăugat el.

Avertismentul lui Szabo a contribuit la proiectul de creare a "serviciului de securitate", arată ziarul. Szalai a anunţat că se aşteaptă înscrierea unor voluntari, iar serviciul va colabora cu poliţia locală. 

Vezi și: Siguranţa evreilor în Germania s-a deteriorat, afirmă preşedintele Consiliului Central al Evreilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel