Brexit: Vot CRUCIAL în parlamentul Marii Britanii

Divorțul între Marea Britanie și Uniunea Europeană intră miercuri într-o etapă crucială odată cu votul deputaților britanici care ar trebui să permită șefei guvernului Theresa May să activeze procesul Brexit luna viitoare, comentează France Presse.

După trei zile de dezbateri asupra a aproximativ 140 de pagini de amendamente, 650 aleși ar trebui sa adopte, într-o primă lectură, un proiect de lege care să confere premierului Theresa May competențele de a lansa procedura de divorț de Europa, la șapte luni și jumătate după referendumul la care majoritatea britanicilor a votat pentru separarea de UE.

Proiectul de lege, înaintat Parlamentului, după ce guvernul a fost constrâns de către Curtea Supremă de Justiție în luna ianuarie să ceară votul forului legislativ pentru declanșarea procedurii de scoatere a Marii Britanii din Uniunea Europeană, va fi apoi examinat de Camera Lorzilor. În caz de amendament, documentul se va întoarce la deputați.

Adoptarea definitivă a textului nu va interveni decât peste câteva săptămâni, dar Theresa May a reiterat că ea va declanșa înainte de 31 martie articolul 50 al Tratatului de la Lisabona, care va lansa doi ani de negocieri de ieșire din UE, informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel