BREXIT. Ursula von der Leyen, președintele CE, mesaj de ULTIMĂ ORĂ

Rodica Mitu / 27 dec 2019 / 10:39 Salveaza PDF Comentarii
Ursula von der Leyen. FOTO AGERPRES / EPA
Ursula von der Leyen. FOTO AGERPRES / EPA

Ursula von der Leyen se îndoiește că Marea Britanie și celelalte 27 de state UE vor avea suficient timp pentru a ajunge la un acord.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că se îndoiește că Marea Britanie și celelalte 27 de state UE vor avea suficient timp pentru a ajunge la un acord privind relațiile viitoare, pronunțându-se în favoarea prelungirii duratei tranziției.

„Sunt foarte îngrijorată de timpul limitat pe care îl avem. Nu este vorba doar de negocierea unui acord privind comerțul liber, ci și de multe alte lucruri", a spus Ursula von der Leyen în cadrul unui interviu acordat Les Echos, citat de Le Figaro.

Ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană este programată pentru 31 ianuarie, după care va începe o perioadă de tranziție.

„Mi se pare că, de ambele părți, ar trebui să ne întrebăm dacă toate aceste negocieri sunt posibile într-un timp atât de scurt. Cred că ar fi rezonabil să facem un bilanț la jumătatea anului și, dacă este necesar, să acceptăm o prelungire a perioadei de tranziție", a spus aceasta.

 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27