Brexit, un nou referendum? Atac la UE: „Trebuie să-i trimitem la plimbare pe nenorociții ăștia”

Brexit
Brexit

Un nou referendum pe tema Brexit-ului ar provoca furia britanicilor, a declarat sâmbătă fostul şef al diplomaţiei britanice, Boris Johnson, susţinător fervent al ieşirii Regatului Unit din Uniunea Europeană, care i-a atacat totodată pe "nenorociţii" care conduc Europa, informează AFP.

"Nu cred că acest lucru ar fi posibil. Cred că furia populaţiei ar fi uriaşă (...) Oamenii s-ar opune ferm ideii de a vota din nou" acelaşi lucru, a declarat Boris Johnson, într-o conferinţă de presă la New Delhi.

Campania pentru referendumul din 2016 a fost "foarte dură şi a divizat" profund ţara, a subliniat el, adăugând că un al doilea referendum ar provoca aceleaşi efecte.

"Trebuie să realizăm acest Brexit aşa cum trebuie, a mai spus Johnson, care a respins ideea că Brexit-ul ar fi un "fenomen xenofob, naţionalist şi reacţionar". "Problema mea cu UE nu este faptul că este condusă de străini. Problema este că nu ştim cu adevărat cine o conduce", a acuzat Johnson, care i-a ironizat pe preşedinţii diferitelor instituţii europene, precum cel al Comisiei Europene, al Consiliului European, al Parlamentului şi al altor organisme.

"N-aş şti să vă spun cine sunt sau ce fac sau chiar cum au ajuns acolo, cum pot fi demişi. Nu am nici cea mai vagă idee cum trebuie procedat pentru a-i trimite la plimbare pe nenorociţii ăştia. Nu zic că ar fi nenorociţi. Dar milioane şi milioane de oameni din Marea Britanie habar nu au cum funcţionează sistemul. Le este complet străin", a continuat fostul şef al diplomaţiei britanice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel