Alătură-te comunității!
BREXIT: UE, 'deschisă' la o răzgândire a Marii Britanii

Donald Tusk
Donald Tusk

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a dat asigurări marţi, la Strasbourg, că Uniunea Europeană este 'în continuare deschisă' la o răzgândire a Marii Britanii în privinţa Brexit-ului, în contextul în care în ultimele zile a apărut ideea unui al doilea referendum, relatează AFP.

'Dacă guvernul britanic îşi menţine decizia de a se retrage, Brexit-ul va deveni o realitate cu toate consecinţele sale negative în martie anul viitor, dacă nu va exista o răzgândire din partea prietenilor noştri britanici', a spus Tusk într-o declaraţie în Parlamentul European, reunit în sesiune plenară.

'Pe continentul european, inimile noastre sunt întotdeauna deschise', a adăugat el. Ulterior, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a reiterat declaraţia colegului său. Tusk 'a spus că uşa rămâne deschisă, dar mi-ar plăcea ca acest lucru să fie auzit la Londra', a declarat Juncker. Preşedintele Consiliului European, care regrupează şefii de stat şi de guvern din blocul comunitar, nu a ezitat să îl citeze pe ministrul britanic însărcinat cu Brexit.

'Nu David Davis însuşi a spus că dacă o democraţie nu se poate răzgândi, ea încetează să fie o democraţie? Pe continent, noi nu ne-am răzgândit', a subliniat el. Eurodeputatul britanic Nigel Farage, apărător fervent al Brexit-ului, a vorbit săptămâna trecută despre ideea unui nou referendum privind ieşirea din UE. În opinia sa, ar fi vorba de a-i reduce la tăcere pe cei care se opun ieşirii din UE.

'Pentru a fi clar, nu vreau un al doilea referendum, dar mă tem ca parlamentul să nu impună unul ţării', a explicat el într-un articol pe site-ul publicaţiei Daily Telegraph. Liberal-democraţii şi alte forţe pro-europene din Marea Britanie au cerut în mai multe rânduri un al doilea referendum, susţinând că alegătorii britanici nu au ştiu toate implicaţiile votului lor de la 23 iunie 2016.

[citeste si]loading...
VOTEAZA ARTICOLUL
Flash-mob. Dans popular de Ziua Internațională a Dansului

George Mihail Pârvan / 26 apr, 07:14

TOP STIRI CELE MAI...


loading...Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.
Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

n-nxt.14