Brexit: UE critică Marea Britanie

BREXIT
BREXIT

Poziția Regatului Unit în negocierile pentru Brexit este lipsită de ''substanță'', au apreciat vineri înalți responsabili ai UE, cu câteva zile înainte de deschiderea unei noi sesiuni de discuții la Bruxelles, relatează AFP.

Aceleași surse au recunoscut în fața jurnaliștilor că nu știu încă dacă această a treia rundă, care va avea loc, la fel ca primele două, la sediul Comisiei Europene din Bruxelles, va începe luni sau marți și câte zile va dura.

Echipele negociatorului șef al UE pentru Brexit, Michel Barnier, și ale omologului său britanic, David Davis, vor aborda în principal cele trei dosare care au rămas prioritare pentru UE: situația cetățenilor europeni în Regatul Unit după Brexit, costul ieșirii din UE și problema graniței dintre Irlanda și provincia britanică Irlanda de Nord.

Numai dacă vor fi realizate progrese suficiente în aceste trei domenii, celelalte 27 de state membre ale UE vor accepta să discute aspecte legate de acordurile comerciale care vor fi încheiate cu Regatul Unit după ieșirea sa din UE, prevăzută pentru martie 2019. Londra așteaptă cu nerăbdare să înceapă această negociere paralelă.

Dacă vă uitați unde ne aflăm și unde ar trebui să fim (...), există un decalaj foarte mare, a criticat vineri în fața jurnaliștilor un înalt responsabil european, sub rezerva anonimatului. Și este puțin probabil ca noi să facem progrese semnificative pentru a reduce acest decalaj săptămâna viitoare, a adăugat el.

Nu lipsa de timp este cea care ne împiedică să avansăm, până în prezent este vorba de lipsă de substanță, a subliniat el, ca răspuns la întrebările unor jurnaliști privind incertitudinea uimitoare privind agenda negocierilor de săptămâna viitoare, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel