BREXIT. Theresa May: Vom avea control deplin

Rodica Mitu / 19 noi 2018 / 15:47 Salveaza PDF Comentarii
Theresa May
Descriere foto: Theresa May

Acordul convenit de Londra cu Uniunea Europeană privind ieşirea Marii Britanii din blocul comunitar le va asigura britanicilor controlul asupra fluxului de cetăţeni din UE care intră în ţara lor, a afirmat luni premierul britanic Theresa May, transmit dpa şi BBC.

„Odată plecaţi din UE, vom avea control deplin asupra a cine vine aici”, le-a spus May reprezentanţilor patronatelor prezenţi la reuniunea CBI (Confederaţia industriei britanice).

„Nu va mai fi cazul ca cetăţeni ai UE, indiferent de pregătirea sau experienţa pe care o pot oferi, să poată sări peste rând, luând-o înaintea inginerilor din Sydney sau dezvoltatorilor de software din Delhi”, a adăugat şefa executivului de la Londra.

În acelaşi timp, noile reguli de imigraţie în ce-i priveşte pe cetăţenii UE trebuie „să dea curs încrederii publicului, acordându-i controlul asupra a cine intră” în Marea Britanie, a mai spus Theresa May, subliniind că este hotărâtă să îndeplinească acest obiectiv şi vrea să coopereze cu mediul de afaceri în acest scop.

În ce-l priveşte, preşedintele CBI, John Allan, a apreciat că parlamentul britanic ar trebui să susţină acordul cu Bruxellesul obţinut de Theresa May şi a avertizat împotriva consecinţelor pe care le-ar avea pentru afaceri şi economie în general retragerea Marii Britanii din blocul comunitar fără un acord, notează Agerpres.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22