Brexit: Theresa May va cere parlamentarilor un vot pentru un nou referendum

Brexit No Deal. Reacții în toată Europa
Brexit No Deal. Reacții în toată Europa

Premierul britanic Theresa May a anunţat marţi că guvernul său va include în proiectul de lege pentru retragerea din Uniunea Europeană cerinţa ca parlamentarii să voteze asupra organizării unui nou referendum pe tema Brexit, transmite Reuters.

Totodată, May a asigurat că Regatul Unit nu va ieşi din UE dacă acordul în acest sens nu întruneşte sprijinul politic al tuturor partidelor parlamentare.

"Recunosc forţa autentică şi sinceră a sentimentului din întreaga Cameră (a Comunelor - n. red.) privind această chestiune importantă. De aceea, guvernul va include în Legea Acordului de Retragere o cerinţă de a vota dacă să aibă loc sau nu un al doilea referendum", a spus ea, transmiţându-le "acelor parlamentari care doresc un al doilea referendum pentru confirmarea acordului" că este nevoie de un acord, deci de legea respectivă.

Legea pe care prim-ministrul intenţionează să o trimită parlamentului luna viitoare va include "şi alte schimbări semnificative pentru protecţia integrităţii economice şi constituţionale a Regatului Unit".

"Realitatea este că după trei încercări de a asigura acordul parlamentar, nu vom ieşi din Uniunea Europeană dacă nu avem un acord care să întrunească un suport transpartinic mai larg", a mai spus May într-un discurs în care şi-a prezentat oferta cu care speră să îi convingă pe parlamentari să susţină acordul negociat cu Bruxellesul.

Vezi și: Brexit. JPMorgan apreciază că probabilitatea unei ieşiri "dezordonate" a Marii Britanii din Uniunea Europeană este în creştere

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel