BREXIT. Theresa May, negocieri cu probleme

Theresa May, a încercat luni, în cadrul unei reuniuni la Downing Street, să-i convingă pe șefii guvernelor galez, nord-irlandez și scoțian să accepte elaborarea unei poziții comune la negocierile cu UE pe tema Brexitului, dar nu a agreat solicitarea acestora privind acordarea unui drept de vot parlamentelor regionale pentru acordul ce va fi încheiat cu blocul comunitar.

Theresa May le-a cerut să-și exprime punctele de vedere asupra condițiilor în care ar dori să se desfășoare procesul ieșirii Regatului Unit din Uniunea Europeană, dar fără a submina strategia guvernului de la Londra prin căutarea unor aranjamente separate cu blocul comunitar.

Ea a propus crearea unui nou organism care să ofere guvernelor galez, nord-irlandez și scoțian un cadru formal pentru a-și putea exprima viziunea cu privire la desfășurarea Brexitului, potrivit Agerpres.

'Lucrând împreună, națiunile Regatului Unit vor face un succes din ieșirea din UE, concomitent cu consolidarea uniunii noastre unice și durabile', a spus Theresa May după reuniune.

Însă Nicola Sturgeon a rămas consecventă tonului adoptat până în prezent. 'Ceea ce nu sunt pregătită să fac (...) este să rămân pasivă și să văd cum Scoția este afectată de un Brexit dur, întrucât consecințele pierderii locurilor de muncă, a investițiilor și scăderii nivelului de trai sunt foarte serioase', a spus șefa guvernului scoțian, caracterizând reuniunea de luni drept 'profund frustrantă'.

[citeste si]

La rândul său, premierul galez, Carwyn Jones, a insistat pe nevoia continuării relațiilor comerciale cu UE, iar înaintea reuniunii de la Downing Street i-a cerut premierului Theresa May ca toate parlamentele regionale să voteze acordul final privind condițiile separării Marii Britanii de blocul comunitar, solicitare neagreată deocamdată de executivul de la Londra.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel