BREXIT. Theresa May, atenționare către UE: Nu ne permitem acest lucru

Theresa May
Theresa May

Premierul britanic Theresa May intenţionează să insiste sâmbătă asupra unei cooperări privilegiate cu UE după Brexit, atenţionând împotriva blocajelor care ar putea pune în pericol viaţa cetăţenilor, informează AFP.

"Nu este o epocă în care ne putem permite ca această cooperare a noastră să fie inhibată, ca securitatea cetăţenilor noştri să fie pusă în pericol de o concurenţă între parteneri, de rigidităţi instituţionale şi ideologii bine ancorate", a avertizat ea, potrivit unor fragmente din discursul său difuzat de biroul său de presă.

"Trebuie să facem ce este cel mai util, mai pragmatic, pentru a asigura securitatea noastră colectivă", potrivit premierului britanic, care îşi va susţine discursul în jurul orelor 08:30 GMT în timpul Conferinţei pentru securitate de la Munchen.

Potrivit Theresei May, menţinerea unui parteneriat foarte apropiat între UE şi Marea Britanie în calitate de ţară terţă, după Brexit, va marca o premieră ambiţioasă.

"Există deja în alte domenii, cum sunt comerţul, relaţii strategice între UE şi ţări terţe. Nu există niciun motiv juridic sau operaţional care ar împiedica un acord în domeniul securităţii interne", susţine May potrivit acestor fragmente de discurs.

[citeste si]

Vineri, directorii serviciilor de informaţii externe britanice (MI6), franceze (DGSE) şi germane (BND) s-au afişat împreună, fapt rar, pentru a da asigurări că Brexitul nu le va afecta cooperarea.

Theresa May a fost criticată în trecut pentru faptul că părea să dorească legarea cooperării în domeniul securităţii, domeniu în care Londra joacă un rol crucial pentru Europa, de un acord comercial cu UE.

Marea Britanie nu şi-a definit nici acum poziţia în negocierile cu Brexelleul asupra viitoarei lor relaţii comerciale şi nu este de acord nici cu modalităţile perioadei de tranziţie pe care ea a cerut-o după Brexit, prevăzut să aibă loc la 29 martie 2019.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel