BREXIT, ziua decisivă. Theresa May, avertisment

Theresa-May-discurs-vot-brexit
Theresa-May-discurs-vot-brexit

Azi, la ora 19.00 în Parlamentul britanic se va da votul privind Brexitul. Sunt așteptate confruntări pe față în privința acestui lucru, anunță Daily Mail.

Theresa May se va confrunta azi cu Commonelsurile în sperața ei de a câștiga "ultima șansă" de vot pentru divorțul de Uniunea Europeană. Doamna May, care își pierde vocea după discuțiile de noaptea trecută la Strasbourg, a declarat: ”O atenție deosebită a fost acordată schimbărilor legale - dar dacă acest vot nu va trece, Brexit ar putea fi pierdut”. 

Partidul DUP din Irlanda de Nord, ai cărui 10 deputați sprijină guvernul Theresa May, se va confrunta cu grupul influent de aproximativ 100 de tori condus de Jacob Rees-Mogg care s-ar putea opune divorțului. Această lovitură ar fi cu adevărat fatală pentru afacerea Brexit și vine după ce procurorul general Geoffrey Cox a recunoscut că acordul de noaptea trecută de la Strasbourg, nu a reușit să schimbe avizul juridic potrivit căruia Marea Britanie ar putea fi blocată în regulile UE pentru totdeauna prin sistemul de blocare irlandez.

Cox a spus: "Riscul juridic rămâne neschimbat. Regatul Unit nu ar avea mijloace legale la nivel internațional de a ieși din înțelegerile protocolului, cu excepția acordului".

Veteranul Brexiteer Bill Cash a afirmat: "În lumina propriei analize juridice și a altora nu recomandăm să acceptăm mișcarea guvernului de astăzi", în timp ce colegul său, John Whittingdale, a spus că domnul Cox a provocat daune "finale" acordului premierului.

După ce a auzit vestea proastă, Theresa May a părăsit Downing Street în dimineața aceasta pentru a implora propriii deputați să voteze varianta ei la o întâlnire de prânz, avertizând că Marea Britanie nu va părăsi niciodată UE dacă refuză să o sprijine în seara asta. Theresa May a încheiat întâlnirea de la prânz spunând: "Astăzi este ziua. Să terminăm acest lucru".

În cazul în care acordul doamnei May nu reușește în seara asta, va începe o mișcare de deputați pentru a întârzia Brexit. Într-o amenințare clară la adresa lui Tory Brexiteers, Nick Nick Boles, care lucrează împreună cu deputații laburiști pentru a oferi cel mai liniștit Brexit, a spus: "Fă-ți o favoare. Luați victoria. Votați pentru afacere. Dar dacă nu veți face asta, vă rog să nu spuneți că nu v-am avertizat despre ceea ce urmează".

Vezi și: Brexit. Theresa May, solicitare pentru Uniunea Europeană 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel