Brexit. Statul pe care Marea Britanie îl are ca model. Decizia UE

Pentru Marea Britanie, cel mai fericit scenariu Brexit, ar fi o afacere în ”stil elvețian”, menținând barierele comerciale cu UE cât mai scăzute, potrivit unui nou raport.

Centrul pentru Reformă Europeană, grup de lucru pro-european, arată că modelul Elveției oferă o cale de mijloc pentru Brexit "între două extreme", atâta timp cât restul celor 27 de state membre a UE sunt pregătite să ofere flexibilitate în relația cu Marea Britanie în ceea ce privește libera circulație a forței de muncă.

Raportul a constatat că Elveția a avut o "relație de lungă durată" cu UE, pe care Marea Britanie o putea emula la ieșirea din 2019.

"Ceva similar cu afacerea elvețiană, dar fără libera circulație, ar fi cel mai bun lucru pe care Marea Britanie îl poate obține”, a declarat  John Springford, directorul Centrului pentru Reformă Europeană, potrivit The Sun.

"UE ar putea să nu fie pregătită să ofere Marii Britaniii o astfel de înțelegere, deoarece elvețienii au acceptat libera circulație drept prețul participării pe piața unică a mărfurilor, iar UE dorește ca elvețienii să implementeze mai rapid legislația UE”, a continuat acesta.

Eleveția este în spațiul Schengen, are acorduri financiare și bancare cu UE, dar a refuzat să statutul de membru al Uniunii Europene. Datorită poziției strategice pe care o are din punct de vedere geografic, Elveția a avut un avantaj în negocierile cu UE.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel