Brexit. Stat UE, măsuri în cazul ieșirii Marii Britanii fără acord

Brexit
Brexit

Guvernul olandez elaborează un 'ghid', care va fi gata în luna octombrie, pentru cazul în care Marea Britanie părăseşte Uniunea Europeană în absenţa unui acord.

Guvernul olandez elaborează un 'ghid', care va fi gata în luna octombrie, pentru cazul în care Marea Britanie părăseşte Uniunea Europeană în absenţa unui acord, a anunţat luni unul dintre raportorii parlamentului olandez pentru Brexit, transmite Reuters. 

Olanda a început deja să angajeze încă 1.000 de oficiali, în special în portul Rotterdam, pentru a putea face faţă nevoilor administrative implicate de tranzitul mărfurilor britanice prin punctele vamale înainte de a intra în UE, după Brexit. 

Legislativul olandez a aprobat vineri în unanimitate o moţiune elaborată de trei raportori prin care se cere guvernului să se pregătească pentru un Brexit în absenţa unui acord între Londra şi UE şi pentru 'haosul politic aferent'. 

Raportorul Pieter Omtzigt a declarat pentru Reuters că pentru economia olandeză miza este prea mare pentru ca guvernul să nu înceapă pregătirile pentru o posibilă ieşire a Marii Britanii din blocul comunitar chiar şi în cazul eşuării negocierilor cu Bruxellesul. 

Cred că trebuie să ne fie clar că există un guvern britanic în funcţie, cu sprijinul unei majorităţi care ştie ce fel de Brexit doreşte, a spus Omtzigt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel