Brexit. Proteste uriașe la Londra. Solicitare către Theresa May

Zeci de mii de persoane au protestat ieri la Londra cerând Guvernului condus de Theresa May să renunțe la Brexit, iar Marea Britanie să rămână în Uniunea Europeană.

Organizatorii au estimat că între 10.000 și 15.000 de oameni s-au alăturat protestului încă de la început, ulterior numărut acestora ajungând până la 50.000.

Manifestanții au mărșăluit pe străzile capitalei britanice, iar în final s-au oprit în fața Parlamentului.

Acolo, mai mulți lideri politici, dar și artiști au luat cuvântul și au vorbit despre impactul ieșirii Regatului Unit din blocul comunitar.

Poliția britanică nu a oferit însă nicio estimare, scrie BBC, potrivit rfi.ro. Manifestanții au mărșăluit pe străzile din centrul Londrei, înainte de a se opri în fața Parlamentului.

Acolo, liderul Partidului Liberal-Democrat, Vince Cable, a spus că este în creștere numărul britanicilor care se îngrijorează cu privire la impactul Brexitului.

Protestul a avut loc în contextual în care parlamentarii britanici vor acorda luni un prim vot asupra proiectului de lege al Guvernului conservator ce prevede abrogarea legii care a marcat intrarea Marii Britanii în Uniunea Europeană, dar care va stabili și ce legi europene vor fi menținute în dreptul național.

Manifestanții, mulți dintre ei costumați în albastru și galben au fluturat steaguri ale Uniunii Europene și au avut pancarte cu mesaje precum "Exit from Brexit".

Un alt liberal-democrat, fost ministru, le-a spus protestatarilor că încă de la începerea negocierilor cu Uniunea Europeană pe tema Brexit a început să simtă o a treia emoție – rușinea. "Jenă față de liderii țării noastre", cu referire la negocierile purtate la Bruxelles. Între altele, protestatarii au fost îndemnați să continue această campanie - și anume – Regatul Unit să rămână în Uniunea Europeană.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel