BREXIT. Premierul irlandez: Decizia Londrei, nu a UE!

O eventuală ieşire a Regatului Unit din Uniunea Europeană fără acord este o decizie care va trebui să îi revină doar Londrei, nu Uniunii Europene, a declarat miercuri premierul irlandez Leo Varadkar, potrivit Reuters.

Întotdeauna depinde de Regatul Unit să revoce articolul 50 (al Tratatului de la Lisabona) sau să caute o prelungire în vederea organizării unui al doilea referendum, dacă britanicii decid să aibă unul. Un Brexit fără acord va fi mereu o alegere britanică, a spus Varadkar în faţa presei.

În urmă cu zece zile, şeful executivului de la Dublin a opinat că un acord privind Brexitul fără clauza aşa-numitei 'plase de siguranţă' referitoare la Irlanda de Nord este la fel de periculos pentru Irlanda cum este un Brexit fără niciun acord.

Potrivit lui Leo Varadkar, Uniunea Europeană nu va permite să se renunţe la 'plasa de siguranţă'.

Mai mulţi candidaţi la conducerea Partidului Conservator britanic, după ce premierul Theresa May şi-a anunţat la 7 iunie demisia, au cerut ca respectiva clauză, ce are ca scop evitarea introducerii controalelor frontaliere post-Brexit între Republica Irlanda şi provincia britanică Irlanda de Nord, să fie schimbată sau chiar scoasă total din acordul de retragere semnat de Londra şi Uniunea Europeană.

Acest document a fost respins deja de trei ori de parlamentul britanic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel