Urmărește emisiunea live


Brexit: Petiţie pentru organizarea unui al doilea referendum

Theresa May
Theresa May

Un grup de deputaţi au remis premierului May o petiţie pentru organizarea unui al doilea referendum.

O petiţie cu 'peste un milion de semnături' pentru un al doilea referendum cu privire la Brexit a ajuns la reședința premierului Theresa May, relatează luni AFP şi dpa. Din grupul de militanţi pentru un nou referendum fac parte deputaţi de toate orientările politice

'Vrem să fim siguri că britanicii au un cuvânt de spus referitor la opţiunile care ne sunt prezentate', a explicat deputata conservatoare Justine Greening. Partidul Conservator britanic, aflat la guvernare, a exclus convocarea unui al doilea referendum privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, iar premierul Theresa May, care este şi lidera partidului, susţine cu virulenţă acordul de 'divorţ' negociat luni la rând cu Bruxellesul.

Nu e corect față de nepoți

Petiţia a fost prezentată luni la Downing Street 10 împreună de liderul liberal-democraţilor, Vince Cable, copreşedinta Verzilor, Caroline Lucas, deputatul laburist Chuka Umunna şi de Justine Greening. 'Indiferent dacă aţi votat pentru Leave sau Remain (pentru retragere sau rămânerea în UE, la referendumul din iunie 2016), nimeni nu a votat pentru această mizerie', a transmis pe Twitter Chuka Umunna. În apropiere de reşedinţa premierului s-au adunat şi circa 100 de militanţi anti-Brexit, a consemnat AFP. 'Sunt aici pentru nepoţii mei. Nu e corect ca tinerii din această ţară să fie privaţi de oportunităţile pe care le oferă UE', a spus septuagenara Glenys Rampley, care susţine că de mai multe luni iese în stradă în fiecare sâmbătă împotriva Brexit-ului.

Parlamentul britanic urmează să se pronunţe la 11 decembrie cu privire la acest acord, privit cu ostilitate atât de susţinătorii Brexit-ului, care-i reproşează că va duce la o ancorare pe termen nelimitat a Marii Britanii la blocul comunitar, cât şi de eurofili, care nu consideră că retragerea din clubul european este în interesul Regatului Unit. Campania pentru un al doilea referendum a reunit în ultimele luni atât partizani ai dreptei, cât şi ai stângii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel