Brexit: Partidul Laburist, opoziție totală față de Theresa May

Descriere foto:

Brexit: Partidul Laburist va vota împotriva oricărui acord convenit de Theresa May, susţine o parlamentară laburistă.

Partidul Laburist britanic (de opoziţie) este decis să voteze împotriva oricărui acord convenit de premierul Theresa May cu privire la Brexit, a declarat parlamentara laburistă Emily Thornberry, transmite vineri Reuters Într-un interviu pentru cotidianul Financial Times, Thornberry a estimat că lipsa unei ieşiri viabile din Uniunea Europeană va determina pierderea funcţiei de premier de către Theresa May înainte de Crăciun.

Emily Thornberry, care în cazul preluării guvernării de către Partidul Laburist ar deveni ministru de externe al Marii Britanii, a spus că un acord funcţional (între UE şi Londra, n.r.) ''pur şi simplu nu se va întâmpla'' în mandatul Theresei May. Ea a adăugat că va fi nevoie de organizarea unor alegeri parlamentare în Marea Britanie, dată fiind probabilitatea ca actualul prim-ministru să piardă un vot esenţial cu privire la orice acord privind Brexit-ul.

Un nou referendum?

Marea Britanie urmează să părăsească Uniunea Europeană pe 29 martie 2019, dar nu există până acum un acord privind ieşirea totală din UE, iar unii dintre parlamentarii britanici insistă deja pentru organizarea unui nou referendum, după cel din 2016.

Negociatorul-şef al Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier, afirma luni că un acord privind Brexit-ul este posibil ''în decurs de şase sau opt săptămâni'', dacă negociatorii sunt realişti în cererile lor.

Vezi și: Brexit, acord: Ce se întâmplă cu trenurile Eurostar
Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26