Brexit: Opoziția de la Londra, negocieri la Bruxelles

Uniunea Europeană dorește o "bună relație" cu Marea Britanie după ieșirea din UE, a dat asigurări joi liderul opoziției laburiste, Jeremy Corbyn, la finalul primei sale întâlniri cu negociatorul-șef pentru Brexit, Michel Barnier, relatează AFP.

"Ei doresc o bună relație pe viitor, de asta sunt sigur", a comentat Jeremy Corbyn în fața câtorva jurnaliști după întrevedere. El a afirmat că, pe mai departe, este "foarte bine informat" despre "metodele și modul de acțiune" al lui Michel Barnier. 

"Nu suntem pe punctul de a negocia. Ne facem o opinie despre ce dorește UE" în aceste negocieri, a continuat el pentru a explica motivul prezenței sale la Bruxelles. 

Vorbind despre partidul sau ca despre un "guvern în așteptare", Jeremy Corbyn a subliniat înainte de întrevedere că laburiștii "sunt pregătiți să preia responsabilitatea negocierilor" pentru ieșirea din blocul european. 

Liderul laburist, exponent al stângii radicale, are vântul în pânze după legislativele desfășurate la 8 iunie în Marea Britanie. Spre deosebire de el, Theresa May a pierdut majoritatea absolută după ce a avut singură inițiativa alegerilor anticipate, considerând că le va câștiga fără probleme. 

O situație care îi știrbește autoritatea și poziția în momentul în care negocierile asupra divorțului dintre Marea Britanie și UE tocmai au început. 

Jeremy Corbyn a profitat de întâlnirea sa pentru a sublinia pe lângă Michel Barnier "dorința de a menține și apăra locurile de muncă din Marea Brtianie și a avea o relație economică eficientă cu Europa pe viitor, respectând însă rezultatele referendumului" de la 23 iunie 2016, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel