BREXIT, nou referendum? Rareş Bogdan: Am votat pentru a mai da o şansă

Parlamentul European a aprobat miercuri cu o largă majoritate o rezoluție prin care reafirmă că va respinge un Acord de Retragere cu Marea Britanie care nu conține mecanismul de ”backstop” și transmite că o extindere a termenului limită pentru Brexit dincolo de data de 31 octombrie este posibilă dacă Regatul Unit solicită acest lucru.

De altfel, europarlamentarul liberal Rareş Bogdan a anunţat că a votat pentru a mai acorda o şansă britanicilor în ceea ce priveşte rămânerea în UE. 

"Am votat pentru a permite cetățenilor britanici să regândească extragerea din Uniunea Europeană. Dacă vor cere o prelungire până după termenul limită, 31 octombrie, poate organizează încă un referendum. În momentul referendumului la care au decis ieșirea din UE, au fost dezinformați. Acum a devenit limpede că pot fi consecințe devastatoare. Votul de azi a fost unul în favoarea protejării cetățenilor. Cetățenilor UE din UK și a celor britanici din UE trebuie să li se garanteze drepturile și opțiunile de viață oriunde aleg să trăiască, în timp ce varianta unui BREXiT fără acord le periclitează", a scris Rareş Bogdan pe Facebook. 

Parlamentul European continuă să sprijine o ieșire ordonată a Regatului Unit din UE, bazată pe Acordul de retragere deja negociat, au reafirmat eurodeputații în rezoluția adoptata astăzi cu 544 voturi pentru, 126 împotrivă și 38 abțineri, se arată într-un comunicat al legislativului european.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel