Brexit, negocieri. Theresa May, contestată. DECIZIE privind demisia

Contestată în cadrul propriului partid, şefa executivului britanic Theresa May s-a declarat hotărâtă să rămână în funcţie, afirmând că nu este ''genul de om care să renunţe'', relatează miercuri presa britanică, citată de AFP.

La întrebarea jurnaliştilor care o însoţesc în vizita oficială în China, Theresa May a declarat: Înainte de toate sunt în slujba ţării mele şi a partidului meu. Nu sunt genul de om care să renunţe şi există o muncă de durată de făcut.

Această activitate constă în a obţine cel mai bun acord posibil cu privire la Brexit, pentru a ne asigura că preluăm controlul asupra banilor, legilor, frontierelor noastre, că putem semna acorduri comerciale cu restul lumii, a precizat ea.

Potrivit unor ziare, până la 40 de deputaţi conservatori ar solicita înlocuirea Theresei May la conducerea partidului. Potrivit regulilor Partidului Conservator, ar fi suficient un număr de 48 de deputaţi pentru a declanşa un vot de neîncredere.

Şefa guvernului britanic, criticată pentru strategia sa la negocierile cu privire la Brexit şi programul de politică internă, a adăugat că guvernul său ar trebui să comunice mai mult despre realizările sale.

Theresa May i-a succedat lui David Cameron, care a demisionat în urma referendumului asupra Brexit în 2016 după ce a eşuat să-i convingă pe britanici să rămână în UE.

Poziţiile ei au slăbit sensibil după alegerile legislative din iunie 2017, în cursul cărora a pierdut majoritatea absolută în parlament, fapt ce a forţat Partidul Conservator să formeze o alianţă cu cei zece deputaţi ai micului Partidul Democrat Unionist nord-irlandez (DUP).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel