Brexit, negocieri într-o atmosferă de neîncredere

Brexit - Camera Lorzilor, vot final
Brexit - Camera Lorzilor, vot final

Luni, 28 august, o nouă sesiune de negocieri se deschide la Bruxelles într-o atmosferă tensionată, transmite AFP.

Această a treia rundă, care se va încheia joi, va fi lansată în cursul după-amiezii la sediul Comisiei Europene de negociatorul-șef pentru Brexit al UE, francezul Michel Barnier, și omologul său britanic, David Davis. Discuțiile nu se anunță sub cele mai bune auspicii, după ce europenii au criticat "lipsa de substanță" a poziției britanicilor care, la rândul lor, au invitat UE "să nu piardă vremea".

Cele 27 de țări care vor rămâne în UE au stabilit trei priorități absolute: costul ieșirii din UE, situația cetățenilor europeni din Regatul Unit după Brexit și viitorul graniței dintre Irlanda și provincia britanică Irlanda de Nord. Dacă se vor înregistra "progrese suficiente" în aceste domenii, atunci Cei 27 vor accepta să discute, în a doua fază a negocierilor, "relația viitoare" cu Marea Britanie pe plan comercial.

Timpul presează pentru organizarea acestui divorț fără precedent, programat la sfârșitul lui martie 2019, dar "nu lipsa de timp este cea care ne împiedică să avansăm, până în prezent este vorba de lipsă de substanță" de partea britanică, a afirmat vineri un înalt responsabil european, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel