Brexit, negocieri. Impas total. Drepturile europenilor, neclare

'Nu înţeleg de ce trebuie să discutăm despre drepturile cetăţenilor şi să nu le lăsăm aşa cum sunt'. Aceasta este declaraţia preşedintelui Comisiei Europene pe tema negocierilor fără progrese în dosarul Brexit. 

Între timp, Londra dă asigurări Poloniei privind garantarea drepturilor acestei comunităţi din Marea Britanie. Ministrul român de externe, Teodor Meleşcanu, va avea duminică, la Londra, o discuţie cu omologul său britanic, informează TVR.

Londra speră că liderii europeni vor decide la summitul de săptămâna viitoare că sunt progrese suficiente pentru a deschide negocierile privind viitorul relaţiilor comerciale.

Cât timp nu ajungem la un compromis real nu vom spune la Consiliul European că putem trece în etapa a doua a negocierilor, a declarat şeful Comisiei, Jean Claude Juncker.

Negocierile bat pasul pe loc în probleme-cheie, cum sunt factura Brexitului şi drepturile europenilor din Regat.

Ministrul britanic de externe a făcut recent un turneu în Europa de Est: Cehia, România şi Slovacia. Polonia a cerut garanţii pentru cetăţenii săi din Regat.

Potrivit publicaţiei britanice The Times, România, Franţa şi Germania ar fi cerut stoparea deschiderii unor noi capitole de negociere, până când se va ajunge la un acord privind drepturile europenilor care trăiesc în Regat. Autorităţile de la Bucureşti au negat informaţia.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel