Brexit. Mii de locuri de muncă. Cine profită

Polonia speră să atragă peste 30.000 de locuri de muncă după ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Pe măsură ce Marea Britanie se pregăteşte să iasă din Uniunea Europeană, ţara care speră să atragă cele mai multe locuri de muncă de la centrul financiar londonez nu este Germania sau Franţa ci Polonia, informează Reuters, potrivit economica.net

În timp ce oraşe precum Frankfurt sau Paris concurează pentru bancherii de top din sectorul investment banking, Polonia se concentrează pe locurile de muncă din zona middle office a industriei financiare şi pe serviciile tehnice, unde salariile nu sunt astronomice dar sunt mult mai multe locuri de muncă.

Directorul regional al unei mari bănci de investiţii a declarat pentru Reuters că se aşteaptă ca până la 20% din locurile de muncă de la centrul din Londra să fie făcute din Polonia.

Referendumul de anul trecut a forţat băncile şi celelalte companii din sectorul financiar să caute noi baze de operaţiuni într-o ţară care va rămâne parte din UE. În plus, băncile sunt presate şi să reducă costurile pe măsură ce îşi reorganizează operaţiunile.

Polonia este deja o destinaţie importantă de offshoring pentru bănci, estimările privind locurile de muncă din domeniul serviciilor financiare transferate aici din ţările occidentale variind între 35.000 şi 45.000. Băncile elveţiene Credit Suisse şi UBS se numără printre firmele care au în Polonia activităţi semnificative în domeniul IT şi administrativ.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel