BREXIT. Michel Barnier, negociatorul-şef al UE: Nu sunt optimist!

Brexit
Brexit

Negociatorul-şef al Uniunii Europene Michel Barnier a declarat că nu este optimist în privinţa şanselor de a se evita scenariul unui Brexit fără acord.

Michel Barnier a declarat că nu este optimist în privinţa şanselor de a se evita scenariul unui Brexit fără acord, deoarece Bruxelles-ul nu poate răspunde solicitărilor Londrei privind eliminarea plasei de siguranţă (clauza de backstop) din acordul de retragere al Marii Britanii din blocul comunitar, informează Reuters.

Într-un articolul publicat pe prima pagină a ziarului britanic Sunday Telegraph, Barnier scrie că aşa numita plasă de siguranţă trebuie păstrată pentru a proteja integritatea pieţei unice a UE, asigurând în acelaşi timp o graniţă deschisă Irlandei.

"Nu sunt optimist în privinţa evitării unui scenariu fără acord, dar va trebui ca toţi să continuăm să lucrăm cu hotărâre", a declarat Barnier.

"Plasa de siguranţă reprezintă nivelul maxim de flexibilitate pe care UE îl poate oferi unui stat ne-membru", a mai spus oficialul european.

Premierul Boris Johnson a promis să scoată Marea Britanie din UE, cu sau fără acord, pe 31 octombrie. Parlamentarii din opoziţie intenţionează să acţioneze săptămâna viitoare pentru a evita o ieşire fără acord. În acelaşi ziar britanic, adjunctul de facto al premierului, Michael Gove, a declarat că eliminarea opţiunii unui Brexit fără acord pe 31 octombrie ar diminua "şansele asigurării unor schimbări" ale acordului privind Brexitul ce i-ar permite să obţină aprobarea parlamentului de la Londra.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel