BREXIT. Marea Britanie, renunțare ieșire UE. Theresa May, avertizată

Discuție Theresa May și Jean Claude Juncker
Discuție Theresa May și Jean Claude Juncker

Mai mulţi înalţi responsabili din cabinetul britanic au avertizat-o pe şefa guvernului, Theresa May, că trebuie să accepte o amânare a Brexit-ului dacă nu va se ajunge la un acord privind "divorţul" de Uniunea Europeană, în caz contrar urmând să se confrunte cu o "rebeliune" în legislativ, a relatat cotidianul The Sun.

Theresa May trebuie să renunţe la opţiunea ieşirii din UE fără acord, subliniază ministrul muncii, Amber Rudd, cel al justiţiei, David Gauke, ministrul pentru mediul de afaceri, Greg Clark, şi cel pentru Scoţia, David Mundell.

Aceştia afirmă că, dacă şefa executivului refuză să renunţe la această opţiune şi să accepte o amânare, vor susţine alături de alţi 20 de membri ai cabinetului planul deputatei laburiste Yvette Cooper de a transfera controlul asupra procesului de Brexit de la guvern la parlament.

Vezi și: Dieta cu oțet de mere și miere. Slăbești rapid și nu te îngrași la loc

15 miniştri, vot împotriva părăsirii UE

La sfârşitul lui ianuarie, parlamentarii britanici au votat împotriva amendamentului în acest sens propus de deputata laburistă.

Miercuri seara, Reuters a relatat, citând Bloomberg, că până la 15 miniştri britanici din guvernul May ar putea vota împotriva părăsirii Uniunii Europene la 29 martie de către Marea Britanie în eventualitatea în care nu se va ajunge la un acord de Brexit agreat de parlament. Ei doresc o amânare a Brexit-ului dacă nu există un acord agreat de Parlament.

La finalul unei întrevederi miercuri la Bruxelles cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, premierul britanic a salutat "progrese" în discuţiile sale cu UE pentru organizarea Brexit-ului.

Vezi și: Toader - Lazăr, întâlnire fulger, la Parchetul General

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel