BREXIT. Majoritatea britanicilor vor să scoată Marea Britanie din UE

Brexit
Brexit

Majoritatea britanicilor cred că premierul Boris Johnson trebuie să scoată Marea Britanie din Uniunea Europeană 'prin orice mijloace', chiar dacă asta implică suspendarea parlamentului, indică un sondaj de opinie dat publicităţii luni şi efectuat la comanda Daily Telegraph, relatează Reuters.

Boris Johnson a promis să scoată Marea Britanie din UE pe 31 octombrie, indiferent dacă reuşeşte sau nu să obţină un acord de Brexit cu Bruxellesul, în pofida faptului că mulţi parlamentari se opun unei ieşiri fără acord. Un sondaj de opinie arată că 54% dintre respondenţi au răspuns că sunt de acord cu declaraţia: 'Boris Johnson trebuie să realizeze Brexitul prin orice mijloace, inclusiv prin suspendarea parlamentului dacă este necesar, pentru a-i împiedica pe membrii parlamentului să îl oprească'.

Johnson încearcă să ajungă la un acord cu UE dar nu a exclus suspendarea parlamentului pentru a-i împiedica pe deputaţi să blocheze o ieşire fără acord. Sondajul arată că 46% dintre britanici nu sunt de acord cu această afirmaţie. Rezultatele studiului se bazează pe intervievarea a 1.6456 de respondenţi, fiind stabilite după excluderea celor care au răspuns că nu ştiu.

Acelaşi sondaj a ajuns la concluzia că sprijinul pentru Partidul Conservator a crescut cu şase puncte procentuale, până la 31%, în timp ce 27% dintre respondenţi au spus că susţin Partidul Laburist. Rezultatul a avut la bază un eşantion de 1.783 de răspunsuri. Rezultatele sunt pe aceeaşi linie cu alte sondaje care arată o creştere a sprijinului popular pentru Conservatori după ce Johnson a preluat puterea de la Theresa May, care a demisionat oficial luna trecută după ce nu a reuşit să livreze Brexit-ul, notează Reuters, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel