Brexit, implicare România. Chirieac: Haideți să ne vedem de lungul nasului

Brexit
Brexit

Bogdan Chirieac a explicat ce rol va juca România în privința Brexit-ului, dar și cine sunt cele trei mari puteri care fac jocurile.

Bogdan Chirieac a declarat, miercuri, la Antena 3, că România nu va gestiona niciodată probleme atât de mari precum Brexit-ul chiar dacă va avea președinția Consiliului Uniunii Europene. Mai mult, a făcut o analiză succintă a diferențelor dintre cele două state și a explicat cine sunt marile puteri care pot avea un cuvânt de spus în privința Marii Britanii.  

Citește și Juncker, despre preluarea Președinției UE România. Chirieac: Un cui în talpă, rotit politic

"România va face invitațiile la masă"

"Nu gestionează România nimic, Marea Britanie e Marea Britane, e o superputere în zona asta. România nu avea cum să gestioneze așa ceva, haideți să ne vedem de lungul nasului. Ei au 3000 de miliarde produsul intern brut, noi 200, e bine că îi avem și pe ăștia 200, dar nu se pune problema. Marea Britanie are o istorie imperială de 1000 de ani, la noi nu e cazul de așa ceva, noi încă ne căutăm identitatea națională. Nu vom face asta. Nu trebuie să ne simțim marginalizați că nu o să negcieze Brexit-ul nici Italia, nici Grecia, nici Polonia. Brexit se negociază doar între Germania, Franța, Marea Britanie desigur și pe undeva, că au probleme cu Gibraltarul, Spania și Oanda. Dar grupul e de trei persoane, să fim serioși. Adică Germania, Franța, Marea Britanie plus șefii birocraților de la Bruxelles care trebuie să ia notițe și să pună în practică decizia politică. România va face invitațiile la masă, ceea ce nu e puțin lucru să fii pe lângă cei care stabilesc destinele viitoare ale lumii în zona asta. Uite, șase luni de zile suntem și noi acolo. Tot ce îmi doresc este să avem o președinție decentă, să nu ne facem de râs și acum cinsitit vorbind, a reușit Bulgaria, nu reușim și noi măcar atât? Mă rog, depinde dacă se duc la Bruxelles și mai dau o rezoluție împotriva României și românii o votează în timp ce ungurii și polonezii nu o votează și sunt de partea României", a declarat Bogdan Chirieac la Antena 3.  

Citește și: România a preluat Preşedinţia Consiliului UE în cadrul Consiliului Afaceri Generale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel