Juncker, despre preluarea Președinției UE România. Chirieac: Un cui în talpă, rotit politic

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat ultima declaraţie a preşedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, care a afirmat că Guvernul României este pregătit să facă faţă Preşedinţiei Uniunii Europene, în contextul în care președintele Klaus Iohannis a spus exact contrariul.

"România, din punct de vedere formal, nu are cum să nu fie pregătită. Pregătirea înseamnă că există organizate coloanele SPP pentru paza demnitarilor. Există hoteluri închiriate, săli de conferinţă - că a făcut Ceauşescu Palatul Parlamentului destul de mare - aici nu va fi nicio problemă. Ideea este că dacă tot ai şase luni Președinție rotativă, la câtă influență are o ţară mică, din punct de vedere economic, precum România, poate promovăm şi noi unul sau două obiective de interes naţional. Le promovăm şi cu asta trecem de anumite lucruri şi nici nu mă refer la MCV, care e un cui în talpă, rotit politic, ci la spaţiul Schengen. Dacă intri fără graniţele terestre şi maritime în spaţiu Schengen, degeaba intri. Atunci poate nici nu e o idee bună să intrăm acum în spaţiul Schengen. Cu aeroporturile, puteam intra de la 31 martie 2011, când comisiile tehnice ale UE au spus că România este securizată şi pregătită. Dar e mai neplăcut pentru numeroşii pasageri români care călătoresc în străinăntate la terminalele din spaţiul Schengen, dar măcar nu este România în fluxul migrator prin faptul că nu suntem membri în spaţiul Schengen. Când te duci în România, şi la granița cu Ungaria, care este terestră, ai control. În spaţiul aerian, nu vin migranţii cu avionul că nu au cum. Asta chiar putea să o facă de şapte ani", a declarat analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3.

Cât despre reacţia lui Klaus Iohannis, faţă de afirmaţiile lui Juncker, analistul a spus "că şi dânsul a revenit după atacul împotriva României. A spus că e gata, că România e pregătită. Şi dânsul a făcut pasul înapoi". "Noi nu putem face nimic, de acum încolo, câtă vreme președintele se ceartă", a mai spus Bogdan Chirieac, în ceea ce privește pașii pe care România ar trebui să-i facă de acum înainte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel