BREXIT: Implicații dramatice pentru viitorul UE și al României

Asociația pentru Implementarea Democrației solicită președintelui României, premierului Cioloș și guvernatorului BNR să explice posibilele implicații asupra investițiilor britanice în România, evoluția cursului Euro/Ron, dar și asupra viitorului politicilor europene inclusiv cele care vizează libera circulație a persoanelor și bunurilor și situația românilor care lucrează în Marea Britanie.

Coalitia Nationala pentru Modernizarea Romaniei (CNMR) este de parere ca o eventuala iesire a Marii Britanii din Uniunea Europeana va dilua forta, integralitatea si economia UE.

Marea Britanie reprezinta unul dintre pilonii UE atat din perspectiva economica si politica, cat si din cea a securitatii europene globale.

Iesirea Marii Britanii din UE creeaza premise extrem de periculoase pentru celelalte state din UE. Drept urmare, nationalisti, eurosceptici din Scotia, Irlanda de Nord, Olanda, Italia, Franta au apreciat deja rezultatul votului din Marea Britanie drept o „victorie a libertăţii”, cerand fie o consultare populară asemanatoare sau, dupa caz, referendum de declarare a independenței.

AID apreciază drept iresponsabili politicienii britanici care au cultivat mai bine de 30 ani ideea de autosuficienta a Marii Britanii fata de UE, dar si populismul acestora prin pasarea tuturor problemelor interne spre birocratia europeana.

De asemenea, asociația atrage atentia ca UE nu a acordat suficienta atentie relatiei cu cetatenii britanici, lasand sa se produca acest dezastru politic si economic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel