Brexit: Franța vrea ca negocierile cu Marea Britanie să fie în limba franceză

BREXIT
BREXIT

Michel Barnier, desemnat negociator-șef al Comisiei Europene pentru Brexit, a propus ca negocierile cu Marea Britanie să fie purtate în limba franceză. Cererea fostului ministru francez de externe vine în contextul în care engleza a devenit cea mai vorbită limbă inclusiv printre oficialii francezi și germani. 

Negociatorul-șef al Comisiei Europene pentru Brexit, fostul ministru francez de externe Michel Barnier, ar fi propus să poarte în limba franceză negocierile cu Marea Britanie privind ieșirea acesteia din blocul comunitar. Asta în condițiile în care oficialul vorbește fluent și engleza, notează Reuters citat de Agerpres. 

O posibilă folosirii a limbii franceze, mai ales în negocierile cu englezii, ar marca o schimbare radicală în practica obișnuită a echipelor multinaționale de la Bruxelles, unde franceza și-a pierdut de mult timp statutul de limbă prioritară în favoarea limbii engleze. Chiar și oficialii francezi și germani discută acum între ei în special în engleză.

Întrebat despre această dorință a lui Barnier, o purtătoare de cuvânt comunitară a declarat că 'nu există un regim al limbii folosite în negocieri', în timp ce o altă purtătoare de cuvânt, a premierului britanic Theresa May, a menționat că guvernul de la Londra 'nu va comenta până când va primi o cerere formală'.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel