Brexit fără acord între Londra şi UE, inevitabil

Brexit
Brexit

Partidul Democratic Unionist nord-irlandez (DUP), care susţine guvernul britanic condus de Theresa May, consideră că un Brexit în absenţa unui acord între Londra şi Bruxelles este 'probabil inevitabil'.

Dată fiind modalitatea în care Uniunea Europeană s-a comportat şi colţul în care a pus-o pe Theresa May, nu există niciun acord pe care să îl întrevăd în prezent şi care să se bucure de o majoritate în Camera Comunelor, a afirmat luni purtătorul de cuvânt al formaţiunii, Sammy Wilson, transmite Reuters.

Aşadar, este probabil inevitabil să ajungem la final (al negocierilor între Londra şi UE, n.red.) fără a avea un acord'', a adăugat reprezentantul DUP. Cu cinci luni şi jumătate înainte ca Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord să se retragă efectiv din Uniunea Europeană, negocierile duse de Londra sunt urmărite de toate părţile în dezbaterea asupra Brexit-ului, DUP fiind îngrijorat că orice acord ar putea duce la o desprindere a Irlandei de Nord de restul ţării.

Vot contra bugetului

Guvernul May se bazează pe sprijinul unioniştilor nord-irlandezi după ce Partidul Conservator a pierdut majoritatea în parlamentul de la Londra în urma alegerilor de anul trecut.

Posturile de televiziune BBC şi Sky News au relatat miercuri că la 29 octombrie parlamentarii DUP ar putea vota contra bugetului prezentat de guvernul de la Londra dacă un acord asupra Brexit-ului ar introduce noi bariere între provincia Irlanda de Nord şi restul Regatului Unit. Regatul Unit urmează să părăsească Uniunea Europeană la finalul lui martie 2019. UE susţine să nu fie creată o 'frontieră dură' între provincia britanică Irlanda de Nord şi Republica Irlanda, astfel încât Irlanda de Nord să rămână în uniunea vamală şi în piaţa unică europeană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel