BREXIT cu acord. Angela Merkel: Cele 27 de state membre UE vor lupta până în ultima zi

Alexandru Ichim / 10 oct 2019 / 16:43 Salveaza PDF Comentarii
Angela Merkel
Angela Merkel

Angela Merkel susține că cele 27 de state membre UE vor lupta până în ultima zi pentru un Brexit cu acord.

Germania vrea să lupte până la final pentru un acord de Brexit, în cooperare cu celelalte state membre ale Uniunii Europene, a declarat joi cancelarul Angela Merkel, citat de dpam scrie Agerpres. 

Toate cele 27 de state care vor rămâne în UE vor lupta până în ultima zi pentru a se asigura că Marea Britanie nu iese din blocul comunitar fără acord, a declarat Merkel în cadrul unei conferinţe găzduite de puternicul sindicat IG Metall la Nurnberg.

Afirmaţiile cancelarului german au loc după ce guvernul de la Londra a difuzat informaţii conform cărora Angela Merkel a avut o poziţie nouă în chestiunea nord-irlandeză în această săptămână într-o convorbire cu prim-ministrul britanic Boris Johnson care a făcut un acord imposibil. Berlinul a infirmat aceste informaţii.

Ce se întâmplă în cazul unui Brexit dezordonat

 

În eventualitatea unui Brexit dezordonat, procesul ar trebui să fie cât mai suportabil posibil pentru indivizi, a spus Merkel.

"Încercăm să reducem la minim efectele negative în ambele ţări, chiar dacă are loc o ieşire dezordonată", a afirmat ea, pronunţându-se în favoarea călătoriilor fără viză şi a păstrării beneficiilor de securitate socială şi de pensie.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25