BREXIT. Camera Comunelor, nou vot. Boris Johnson suspendă aprobarea acordului negociat cu UE

Irina Constantin / 22 oct 2019 / 21:38 Salveaza PDF Comentarii

Camera Comunelor a respins, marţi seară, planul propus de premierul Boris Johnson privind eventuala transpunere în legislaţie a proiectului de Acord Brexit.

UPDATE: Camera Comunelor a acceptat, marţi seară, să ofere o nouă dezbatere şi un nou vot pe tema Acordului Brexit negociat de Guvernul Boris Johnson cu Uniunea Europeană, aprobând practic continuarea procedurii de aprobare a tratatului, informează Sky News. Conform rezultatului oficial, 329 de parlamentari au votat în favoarea organizării unui nou vot pe tema proiectului de Acord Brexit, iar 299 au votat împotrivă. Acesta este primul vot în favoarea proiectului de Acord Brexit. Practic, Camera Comunelor s-a pronunţat (în a doua lectură) în favoarea continuării procedurii de aprobare a Acordului, care va ajunge în Comisiile parlamentare de profil şi ar putea suferi amendamente înainte de votul final. Ulterior, proiectul de acord va ajunge în Camera Lorzilor. Aprobarea definitivă poate avea loc doar după ce ambele Camere parlamentare acceptă o formă unitară, mai transmite Mediafax. 

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a exprimat nemulţumire în legătură cu respingerea programului de trei zile propus pentru aprobarea legislaţiei aferente Acordului Brexit şi a anunţat suspendarea procedurii de aprobare a documentului, potrivit Mediafax. 

Planul lui Boris Johnson de aprobare în trei zile a legislaţiei aferente Acordului Brexit a fost respins cu un raport de voturi de 322 la 308, potrivit sursei citate. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23