BREXIT. Boris Johnson, avertisment: Nu trebuie să ieșim din UE. Mi-e teamă...

Ema Apostu / 02 iul 2019 / 16:29 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Boris Johnson, principalul favorit la funcţia de premier al Marii Britanii, a declarat că viitorul guvern trebuie să respingă orice acord de retragere din UE.

Boris Johnson a declarat că viitorul guvern trebuie să respingă orice acord de retragere din UE care include mecanismul "plasei de siguranţă" irlandeze şi că chestiunea frontierei irlandeze poate fi rezolvată în timpul negocierilor pentru un acord de liber schimb.

Rezolvarea chestiunii sensibile a frontierei dintre provincia britanică Irlanda de Nord şi statul membru UE Irlanda şi conceperea unui mecanism denumit ''backstop'' sau "plasă de siguranţă" pentru a preveni revenirea controalelor extinse după Brexit s-a dovedit a fi elementul cel mai contestat al negocierilor de divorţ între Londra şi blocul comunitar.

"Incoerenţa din centrul strategiei"

 

"Backstop-ul reprezintă, mi-e teamă, incoerenţa din centrul strategiei pe care am urmat-o în ultimii ani. Am vrut să ieşim din UE fiind în acelaşi timp pregătiţi să rămânem deplin aliniaţi reglementărilor" europene, a declarat Johnson la un eveniment electoral din Irlanda de Nord.

"Este echivalent cu a ieşi din UE dar a fi conduşi de UE", a adăugat el.

"Deci ceea ce cred eu că vor oamenii din această ţară este să ieşim cu întreaga ţară din UE şi să rezolvăm problema "backstop"-ului în contextul FTA (Free Trade Agrement, Acordul de liber schimb) şi să folosim oportunităţile pe care ni le aduce Brexitul pentru a face lucrurile diferit", a mai afirmat Johnson.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24