Brexit, Angela Merkel: Discursul Theresey May arată clar intențiile

Cancelarul german Angela Merkel a estimat miercuri că, după discursul rostit în ajun de premierul britanic Theresa May, Uniunii Europene îi este mai clar modul în care guvernul de la Londra va aborda negocierile cu privire la ieșirea Marii Britanii din forul comunitar. 

Șefa executivului german a precizat însă că respectivele tratative nu vor putea începe înainte ca Londra să activeze articolul 50 al Tratatului de la Lisabona.

Discursul prezentat de premierul britanic Theresa May ne-a oferit o impresie clară despre modul în care Marea Britanie dorește să procedeze, dar totuși negocierile vor începe numai după ce solicitarea este făcută în conformitate cu articolul 50, a spus Merkel, într-o conferință de presă comună cu premierul italian, Paolo Gentiloni.

Cel mai important lucru este că Europa nu se lasă divizată și vom fi siguri de asta printr-un dialog foarte intensiv, a adăugat cancelarul Germaniei.

Premierul britanic Theresa May a anunțat marți că acordul final cu privire la ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană va fi supus la vot în parlamentul de la Londra. May a afirmat că este dispusă să facă unele compromisuri în negocierile cu Bruxellesul, dar a subliniat că este important să ofere cât mai multă certitudine cu putință, informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel