Brexit: Amendament respins. Victorie pentru Guvernul May

Brexit: Guvernul May obţine aprobarea parlamentarilor pentru planul său privind ieşirea din UE.

Theresa May a câştigat miercuri un vot crucial privitor la rolul parlamentului în aprobarea acordului final cu Bruxelles-ul privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, după ce a făcut unele concesii parlamentarilor eurofili din propria formaţiune, Partidul Conservator, transmit Reuters şi dpa.

Camera Comunelor (camera inferioară a legislativului britanic) a respins, cu 319 voturi împotrivă şi 303 voturi pentru, un amendament care le-ar fi permis parlamentarilor să controleze procesul Brexit dacă guvernul condus de Theresa May ar fi incapabil să ajungă la un acord cu Uniunea Europeană.

Ulterior, deputaţii britanici au adoptat o propunere a guvernului May care îi acordă parlamentului un posibil drept de opinie asupra acordului cu Bruxelles-ul privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Puterea de a decide

Noul text îi conferă preşedintelui forului legislativ puterea de a decide dacă parlamentul poate propune amendamente.

Şefa executivului britanic reuşise săptămâna trecută să anuleze protestul deputaţilor eurofili din partidul său, promiţându-le un amendament de compromis. Duminică, premierul britanic Theresa May a replicat că a auzit preocupările parlamentului, dar că acesta nu poate pretinde "să lege mâinile guvernului în negocieri" şi "nici să se împotrivească voinţei poporului britanic de a părăsi UE".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel