BREXIT amânare. Spania, decizie, însă cu o condiție

Brexit
Brexit

Spania nu se va opune unei amânări a Brexit-ului, cu condiţia ca aceasta să nu prelungească incertitudinea, a declarat miercuri şeful guvernului de la Madrid, Pedro Sanchez, transmite AFP. 

„Spania nu se va opune concesiei unei eventuale prelungiri', dar 'aceasta trebuie să aibă o perspectivă clară de rezolvare. Prelungirea incertitudinii prin prelungirea termenelor este o alternativă care nu este nici rezonabilă, nici de dorit', a afirmat Sanchez în faţa deputaţilor spanioli. Premierul socialist a subliniat că guvernul său este 'dispus să modifice declaraţia (politică care guvernează viitoarea relaţie între Marea Britanie şi Uniunea Europeană) spre a o face mai ambiţioasă', 'dacă Marea Britanie modifică liniile roşii pe care le-a stabilit în negociere'.

Declaraţiile lui Pedro Sanchez intervin înainte ca premierul britanic Theresa May să supună la vot miercuri în parlament o moţiune de prelungire a negocierilor cu Uniunea Europeană, concomitent cu propunerea unui mecanism de amânare a date de ieşire a ţării din UE în caz de eşec al discuţiilor.

Luni, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, indicase că un termen suplimentar Brexit ar fi o soluţie 'raţională'. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel