BREXIT agită apele în Guvernul britanic. Întâlnire de criză

Astăzi are loc o nouă rundă de negocieri privind Brexit între Londra și UE, pe fondul problemelor din guvernul britani.

Negociatorii pentru Brexit ai Marii Britanii și ai Uniunii Europene se întâlnesc joi la o nouă rundă de negocieri pentru stabilirea condițiilor ieșirii Marii Britanii din blocul comunitar, pe fondul problemelor din guvernul condus de premierul Theresa May.

Marea Britanie, membră a Uniunii Europene din 1973, este prima țară care începe procedurile de părăsire a blocului comunitar, în urma unui referendum care a avut loc anul trecut.

Această nouă rundă de negocieri, a șasea, vine la o zi după ce un nou membru al cabinetului condus de May a fost forțat să demisioneze.

Demisia de miercuri a ministrului pentru dezvoltare internațională, Priti Patel, pro-Brexit, din cauza unor întâlniri secrete cu oficiali israelieni vine exact la o săptămână după plecarea ministrului apărării, Michael Fallon, în urma unor acuzații de hărțuire sexuală.

Guvernul de la Londra este sub presiune, după apariția unor informații în această săptămână conform cărora aproximativ 50 de bănci au abordat Banca Centrală Europeană (BCE) în legătură cu o posibilă relocare a afacerilor din Marea Britanie în zona euro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel