Brexit, acord. Theresa May, analiză. Reuniune specială a cabinetului

Sebastian Florea / 13 sep 2018 / 16:42 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Premierul Marii Britanii, Theresa May, va prezida o reuniune consacrată analizării şanselor unui acord privind Brexit-ul.

Premierul britanic Theresa May urmează să prezideze joi o reuniune specială a cabinetului său pentru a analiza posibilitatea ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană în absenţa unui acord cu blocul comunitar privind perioada de tranziţie post-Brexit, relatează dpa.

Theresa May a subliniat că este pe deplin angajată să negocieze un acord cu UE, dar consideră că trebuie să ia în considerare planuri de urgenţă în cazul în care nu se poate ajunge la un acord. La rândul său, ministrul britanic pentru Brexit, Dominic Raab, a anunţat publicarea unei alte serii de 'note tehnice' joi, care conţine detalii despre implicaţiile posibile ale lipsei unui acord privind Brexit-ul asupra domeniilor telecomunicaţiilor şi protecţiei mediului.

Mai sunt șase luni

'Cu şase luni înainte ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană, intensificăm pregătirile în eventualitatea lipsei unui acord astfel încât Marea Britanie să poată continua să prospere, indiferent de rezultatul negocierilor', a declarat Dominic Raab. 'Obţinerea unui acord cu Uniunea Europeană este însă de departe rezultatul cel mai probabil', a spus el.

Vorbind în parlament miercuri, deputata laburistă Anna McMorrin a spus că guvernul britanic se pregăteşte pentru posibilitatea unui Brexit fără acord ''cu întâlniri secrete ale comitetului de urgenţă Cobra şi planuri de intervenţie civilă''. Comitetul de urgenţă Cobra se reuneşte în mod normal pentru a analiza răspunsurile la ameninţări pentru securitatea naţională şi la incidente majore.

Vezi și: Brexit. UE, atenţionare pentru Londra
Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23