Brexit 2019. Procedură judiciară împotriva Marii Britanii

Brexit
Brexit

Comisia Europeană (CE) a deschis joi o procedură judiciară împotriva Marii Britanii pentru că nu a propus un reprezentant pentru noul executiv european condus de Ursula von der Leyen care ar urma să îşi intre în funcţie la 1 decembrie, relatează Reuters.

'Comisia Europeană a trimis astăzi (joi - n.r.) o scrisoare pentru a notifica oficial Marea Britanie de încălcarea obligaţiilor din Tratatul UE prin faptul că nu a propus un candidat pentru postul de comisar european', a precizat executivul comunitar într-un comunicat.



Răspuns rapid al Londrei până pe 22 noiembrie

Londra trebuie să ofere un răspuns până la 22 noiembrie. CE precizează că această perioadă scurtă de timp 'este justificată de faptul că viitoarea Comisie trebuie să intre în funcţie cât mai repede posibil'. După ce va analiza observaţiile Marii Britanii sau dacă nu sunt trimise observaţii de către Londra în acest interval, Comisia poate emite, dacă va considera corespunzător, un aviz motivat.

Guvernul britanic i-a scris preşedintelui viitoarei Comisii Europene, Ursula von der Leyen, pentru a o anunţa că nu va desemna un membru britanic pentru echipa sa înainte de alegerile din 12 decembrie din Regatul Unit.

Noua comisie europeană start până în 1 decembrie

O purtătoare de cuvânt a viitoarei şefe a executivului european a declarat pentru AFP că Ursula von der Leyen a primit din partea Londrei o scrisoare în acest sens în noaptea de miercuri spre joi. Preşedintele desemnat al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, are în continuare în plan ca activitatea noului executiv comunitar să înceapă pe 1 decembrie, a declarat tot joi purtătorul de cuvânt al viitoarei şefe a CE, conform AGERPRES.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel