Brexit. Guvernul român, decizie în cazul unei retrageri a Marii Britanii din UE fără acord

Guvernul Dăncilă
Guvernul Dăncilă

Guvernul a aprobat planul de măsuri privind reglementarea statutului cetăţenilor britanici rezidenţi în România, în situaţia retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană fără un acord, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu. 

"Printr-un memorandum, la propunerea ministrului pentru Afaceri Europene, a fost aprobat în şedinţa de Guvern planul de măsuri privind reglementarea statutului cetăţenilor britanici rezidenţi în România, în situaţia retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană fără un acord. Acest memorandum pune bazele modificărilor legislative necesare, astfel încât să asigurăm protejarea drepturilor cetăţenilor britanici aflaţi în România", a spus Barbu, la Palatul Victoria. 

Se doreşte asigurarea continuităţii drepturilor dobândite de către cetăţenii britanici



El a adăugat că această abordare urmăreşte să asigure continuitate drepturilor dobândite de către cetăţenii britanici, în calitate de cetăţeni ai Uniunii Europene, care şi-au exercitat dreptul la liberă circulaţie, dreptul de a locui, de a studia sau de a munci în ţara gazdă. 

"Drepturile sunt garantate respectând principiul reciprocităţii faţă de tratamentul aplicabil cetăţenilor români de către Marea Britanie. Aşadar, toţi cetăţenii britanici care se aflau în România înainte de data retragerii vor avea în continuare drepturi asigurate pe baza modificărilor legislative, în cazul în care se ajunge la o retragere fără acord, pe baza principiului reciprocităţii, pentru că Guvernul României a colaborat în această perioadă destul de strâns cu Guvernul Marii Britanii, astfel încât drepturile cetăţenilor români care locuiesc în Marea Britanie să fie respectate", a arătat purtătorul de cuvânt al Guvernului. 

Vezi şi: ZODIA care trece prin schimbări în curând. Astrolog: E inevitabil

BOMBA aruncată de Rareș Bogdan: Vom forța CĂDEREA GUVERNULUI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel