Brexit. Boris Johnson se întâlnește cu Angela Merkel. Ce se va întâmpla cu Marea Britanie

Angela Merkel
Angela Merkel

Primul ministru al Marii Britanii se va întâlni cu cancelarul german Angela Merkel. Cei doi demnitari vor discuta despre Brexit, dar și despre schimbarea prevederilor dintre granița Irlandei cu cea a Irlandei de Nord. 

Boris Johnson urmează să aibă o întrevedere cu cancelarul german Angela Merkel la Berlin, unde este de așteptat să își reitereze apelul pentru schimbarea prevederilor legate de granița dintre Irlanda și Irlanda de Nord, scrie BBC.

Premierul a spus că aranjamentul pentru evitarea unei frontiere dure în Irlanda de Nord este „antidemocratic" și trebuie eliminat pentru a asigura un acord Brexit.

Primul ministru va reitera, de asemenea, că, în timp ce el dorește o înțelegere, dacă UE nu este dispusă să negocieze, Marea Britanie va pleca la sfârșitul lunii octombrie.

Întâlnirea lui Johnson cu cancelarul german este prima dintr-o serie de discuții cu liderii UE.

Joi, Boris Johnson va călători la Paris pentru a-l întâlni pe președintele francez, Emmanuel Macron, iar sâmbătă va participa la summitul G7 alături de alți lideri mondiali, inclusiv președintele american Donald Trump.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel